CARIAN ANDA

Tuesday, June 19, 2018

ANNIVERSARY 2018 KE 14 TAHUN


Image result for free gif animation anniversary



19 Jun .Alhamdulillah genap 14tahun usia perkahwinan kami. Moga dirahmati dan diberkati oleh Allah hingga ke syurga. 20hb Jun pulak besday pak incik tercinta. Raikan sekali besday girl 14jun lepas. Selalu xkemana pon makan2 kat rumah je. Kali ni kita makan kat luar anak beranak .

Makan2 di Kelana Seafood Bagan Hailam Port Klang, sedap2 menunya. 1STime datang masa dinner ngan ofismate.

Rekemen sangat makan butter prawn,  sotong honey mmg sdp.


 susah nak senyum pak incik ni














Friday, June 15, 2018

AIDILFITRI 2018

Image result for free gif bismillah animation






Image result for free gif raya animation





SALAM AIDILFITRI DAN MAAF ZAHIR BATIN
DARI KAMI SEKELUARGA




pagi raya siap2 lepas subuh gerak ke jeram


sampai dah.
fefeling anak ramai....:P
peluk peluk ada makna tu hahahah
bersama adik2 ipar

melayan kerenah dak kecik baru dapat kaki






Image result for GIF ANIMATION RAYA







Saturday, May 26, 2018

RAMADHAN 2018

Bukan selalu, sejak dah berumahtangga dah jarang2 semua adik beradik dapat kompol ramai-ramai berbuka sesama. Ada masa kami semua kompol ramai2 kat rumah ibu di Pondok balai Dakwah Jeram.










Thursday, May 10, 2018

I LUV PM

Image result for tun angkat sumpah pm 
 sumber gambar dari google
 
Image result for tun angkat sumpah pm
sumber gambar dari google

Image result for tun angkat sumpah pm
 sumber gambar dari google

Image result for tun angkat sumpah pm
sumber gambar dari google

 Related image
sumber gambar dari google



ALHAMDULILLAH, kita merasai, melihat, menyaksikan perlantikan Tun sebagai PM untuk kali ke 2. Sejarah dunia kita dapat PM yang paling tua dan hebat. Rasa nak nangis ke apa pon xtaula. Semua perasaan bercampur aduk. Sebak. Bila tengok Tun angkat sumpah rasa cam menitik air mata.

Wednesday, May 9, 2018

JOM MENGUNDI





Jom kita mengundi jom kita mengundi...

Hari yang ditunggu tunggu telah tiba. Pagi-pagi dah bangun konon nak pi awal. Sekali gi tengok mak oiii kemain panjang beraturnya. Dahla panas tak bawak apapon ni. Jadi pakat balik dulu kang tengahari la baru mengundinya.

Balik rumah masak dulu untuk budak-budak. Dah kenyangkan perut untuk tenaga nak beratur kang kol 12.30 baru la pergi lagi sekali bersama sebotol air sejuk , kad kenduri kawin(nak buat kipas), ngan payung sebab panas. Kete park jauh jalan kaki la apalagi.

Kali ni memang ramai gilor la yang pi mengundi, hah kau. Sib bek la cik kak dah tukar alamat tempat mengundi kalau mengundi tempat lama aiii jenuh ler juga. Masa terjumpa kaunter begerak spr, tanya kat kaunter semakan spr, dorang bagitau kalau nak tukar tempat mengundi tukar alamat dlm ic dulu pastu gi pejabat pos isi borang untuk pertukaran alamat mengundi. Mujurlah 2016 aritu lagi dah buat kalau idok meraung la oii.

Rasa lega giler lepas selesai mengundi. 2jam beratur berbaloi baloi. Alhamdulillah, aritu PH ada umum kalau depa menang kita dapat cuti 2hari khamis jumaat. Yippieee.. ok nanti sambung...


9.30malam
Malamnye, pengumuman mcm lambat je tido la dulu. Tapi wassap grup bedesup2 update news macam2. maklum la geng2 bawang ramai...kih3

Kejap2 tanya bos, esok cuti ke? Kih3... meraung bos aku sebab dorang masih kat pusat undi tak balik2 dah kol 2pagi tu. Bertabahlah bos. Yang mana dok bertugas tu bertabahla ye. Kita kat rumah pon xlena tido asik bangun je. Kol 3.30 pagi kot baru dapat update kata Kerajaan baru dah naik. Alhamdulillah...moh sambung tido ...yey cuti





Friday, April 20, 2018

DINNER KELANA SEAFOOD BAGAN HAILAM

Sesekali join makan makan dengan ofismate mmg seronok. Ilang stress... lainkali kita makan lagi sini yeh...kih3
Meraikan birthday, orang nak pencen dan mengeratkan ukhwah sesama kita. Makanan pon sedap-sedap


















SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts