CARIAN ANDA

Wednesday, July 17, 2013

GOLDCOURSE MORIB
Alhamdulillah kali ni seronok dapat bercuti dengan suami dan anak-anak kat Morib. Jadilah dapat bercuti tido semalam je pon. Yang penting dapat mandi manda kat kolam dan main dengan sepueh hati. hahahah kalah budak-budak yer. Semua tempat nak masuk maklumlah dah ada Muslimah swimming sut ni apa lagi mandi sakan la.

Tahun lepas dah pergi masatu sekali ngan mak mentua n biras mak ler, tapi xpuas la enjoy sebab anak demam dan meragam masa tu. Kali ni alhamdulillah masing2 enjoy. Sampai terbakor la kulit mandi kolam. Hah seronok sangat kan. 

Lama rasanya tak pergi mana-mana bawa anak-anak dan ngan aku skali hanya kat rumah jer disebabkan masa cuti sekolah aritu banyak sangat kerja lepas pilihanraya yang kene diselesaikan oleh encik suami. Lama dah kot cadang nak perginya memandangkan banyak sangat aktiviti lain asik la kena tunda. 

Kalau korang tak tau nak bawak famili nak cuti kemana Goldcourse morib antara pilihan terbaik sebab selain destinasi yang tak berapa jauh dengan Klang maka jadi pilihan. Takla penat kan nak drive jauh-jauh sangat. Memang kalau nak bercuti malas nak gi tempat jauh-jauh ni, kesian kat anak-anak dok lama-lama dalam kereta.

ALLAH LEBIH MENYAYANGI

Bismillah hir rahmannir rahim..Dengan Nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi maha Penyayang..

Pagi-pagi subuh, dapat panggilan kawan sepejabat kembali ke rahmatullah. Memang terkejut sangat-sngat. Moga rohnya dicucuri rahmat. 


inna lillah hi wa inna ilaihi rajiuun..moga arwah kak wida ditempatkan bersama-sama dgn hamba-hamba yang dikasihi ALLAH SWT ...marilah sama-sama kite menyedekahkan surah al-fatihah bt arwah..xciden kat highway seremban...terbabas...arwah syafiq..tercampak.dr kete...arwah keluar cari anknya...n ada kete..langgar.ingatlah firman ALLAH SWT dlm surah Al-Imran ayat 185 maksudnya..Every soul will taste death, and you will only be given your [full] compensation on the Day of Resurrection. So he who is drawn away from the Fire and admitted to Paradise has attained [his desire]. And what is the life of this world except the enjoyment of delusion.Tiap-tiap yang bernyawa akan merasai mati, dan bahawasanya pada hari kiamat sahajalah akan disempurnakan balasan kamu. Ketika itu sesiapa yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka sesungguhnya ia telah berjaya. Dan (ingatlah bahawa) kehidupan di dunia ini (meliputi segala kemewahannya dan pangkat kebesarannya) tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya.
BERITA

Tanggal 1 ramadhan tempohari atok sedara mak telah kembali kerahmatullah kerana kemalangan jalan raya juga. Moga arwah ditempatkan dikalangan hambanya yang beriman. 


SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts