CARIAN ANDA

Friday, August 19, 2011

SALAM RAMADHAN

 
Ya Allah, diam tak diam dah 19hari berpuasa rupenyer..patot pun lagu raya tengah rancak berkumandang sana sini....dan dah lama bebenor Cik kak tak update blog yang tak seberapa nih... maap ler ...sibuk bebenornya...ngan kesihatan yang agak kurang memuaskan....Minggu lepas jer Cik Kak dah kene sempot2...sampai la ke arini masih lagi sempot....Turun naik klinik dah berbebelas kali dah sampai fed up dah Cik kak nak makan ubat...


Memandangkan skang ni masa pon dah nak masuk mood raya, persiapan raya pun ala kadar jer...pakaian untuk anak-anak jer...kuih2 raya hmmmmm laki cik kak kata beli jer 4-5 jenis mana yg suka...Balik kampung???
Setakat Klang ke Kapar, jangan kata malam raya pas subuh pon boleh balik....cuma kesian la kat ibu sebab tak dapat nak tolong masak. Semenjak dah kahwin ni memang tak merasa ler beraya umah ibu malam raya. Biasanya sampai kat sana mesti dah menghala ke petang. Nak wat camana , dah jadik bini orang kan kene ler ikot cakap suami. Malas rasanya nak bertekak-tekak balik raya nih. 


Cuti raya??? Hmmm soheh2 lagi tak dapat. Sebab 29hb Ogos masih berkeje lagi dan terpaksa mengkaver kengkawan yang gi bercuti. Rasa-rasa kita raya tahun nih pada 31hb Ogos 2011. Sebab kalau raya pada 31hb kita takyah apply cuti utk hari jumaat dah sah2 leh enjoy raya sepanjang minggu ngan bestnyer..apalah sangat kene kerja pada 30hb tu ....
tapi kalau 30hb Ogos dah raya nampaknya hari jumaat 2hb Sept dah kene terpaksa kembali bertugas....tak best lah.....huhuhuuhuhhuhuu so tunda raya pada 31hb jer yer....

Bukan apa, bukan setakat menyambut Hari Raya jer kita raikan sekali ngan Hari Kemerdekaan Negara kita yang ke 54....barulah la syiokkkkkk......Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!! Raya!! Raya!!Raya!! yeaaaaaa........

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts