CARIAN ANDA

Tuesday, August 9, 2016

JALAN JALAN CUTI SEKOLAH KE KUANTAN KE KITA


 Adik takut gajah la tu
Abang-abang berebut bagi makan gajah . Mula-mula takut dah cuba hah berebut.


 Budak tecik ni takut ngan  cik jah
 Seronok abang kippi Amik gambo dulu. Kemain payah dorang ni bila bab begambo


 Malam xperasan pon tempat ni rupanya dekat dengan pantai dah siang baru nampak


Hai uols. NI kisah cuti akhir tahun lepas. Musim cuti sekolah kali ni kemana plak ye? Kalini berjalan sakan ke Kuantan Pahang. Syok memang syokla sebab cuti kan. Sesekali berjalan ngan family ipar duai memangla seronok. Paling seronok budak2. Mak pak budak tumpang gembira bila tengok anak-anak seronok. Menginap di Swiss Garden Berserah Kuantan memang puas hatila. Water park yg best tak ramai sangat orang.

Singgah umah sepupu belah suami Angah Mimi. Tiada dalam gambar ye
Best ooo time mandi ni...keceburrrr


RESTORAN JAMAN TORY KUANTAN The best Ikan Patin Tempoyak mabeles ko. Singgah ler.


Mandi manda ler rugi datang xmandi
syok kan dikk
Abang -abang ngan kakak lagi la syok
Ni cite cuti-cuti tahun lepas kat Kuantan. Simpan untuk kenangan.

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts