CARIAN ANDA

Tuesday, August 9, 2016

Ke Sijangkang Je KITA

KISAH cuti akhir tahun lepas. kali ni amik peluang bercuti besama ibu dan adik-adik sekali. pakat-pakat kongsi duit booking Homestay Hajah Yamah di Sijangkang. Xjauh mana pon lokasinye jimat masa perjalanan yg penting dekat. Apa yg seronoknya ialah di Homestay ni ada kolam renang. Kami menyewa homestay 3bilik rm300 untuk 1 hari 1malam.  OK sebab boleh masak bilik pon selesa rumah nya pon besar. yang penting lokasi untuk cari makan sedap-sedap semua dekat-dekat je.

Murtabak cheese meleleh pon ada. Satay ada burger ada segala makneka adalah.Memang puas ati la dok Homestay Hajah Yamah ni rasa nak pergi lagi la. Nak coti xyah jalan jauh2 yang penting keluarga semua ada. Dekat pon dekat.  Inshaallah nanti blh plan bercuti lagi.

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts