CARIAN ANDA

Monday, August 8, 2016

BERLALU SUDAH RAMADAN DAN SYAWAL

Alhamdulillah tahun ini bertemu lagi Ramadhan dan Syawal. Moga bertemu lagi di tahun hadapan. Tahun ni raya macam biasa je. Yang seronok sebab masih ada Ibu adik2 anak2 suami tercinta yang sentiasa meraikan bersama-sama. Beraya dengan dorang ni xgi beraya mana pon xpe. 

Tak terkurang pon keseronokan raya tu.

Syukur sangat sebab masih ada ibu tercinta yang Allah berikan kesihatan yang baik untuknya. Sentiasa mendoakan kesihatan ibu semoga sentiasa sihat dan ceria. Allah ampunilah segala dosa kedua ibubapa ku dan lindungi lah mereka dari azab api neraka. 

Sambutan hari raya ala kadar je. Macam biasa je la. Yang penting kan semua ada. Pastu cuti tahun ni kan panjang sempatla berkunjung kerumah ibu saudara sebelah suami. Yang tak bestnya xsempat nak braya kerumah jiran-jiran sebab sibuk sangat sabtu ahad ke open house kenduri kawin. Mujurla jiran-jiran pon faham. Terjumpa makcik-makcik ni dan berborak je depan rumah ajak masuk xnak pulak.. haha xpela adik2 iparni anak2 adik n anak2 saya

raya pertama

ni famili suami adi beradik n sepupu2

raya ke 3 rasanya ni ke raya ke 2 aku pon lupa dah hahaha

baru cukup korum aritu xcukup

my big family

last syawal open raya jabatan kesihatan mpk  dgn officer dari jabatan2 lain


ngan kak aida kak renggamah n ayu

e cececeh...
No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts