CARIAN ANDA

Thursday, April 19, 2012

VERSUS- TV9-JUMAAT 9.30 MALAM

Sapa tengok VErsus.....HOHOHO...tak tengok....ceh ketinggalan zaman la ko nak oii... Mak pun layan tau...
Best ke??? Mau tak best, cetengok sendirila nak oiii... Program TV terbaru ni adalah sebuah rancangan realiti dimana ada 5 Band berentap dan yang terbaek akan memenangi  RM200,000. Wow....mak kayooo....(hihihii) Kalau diikutkan mak ni, bukan la kaki nengok2 rancangan macamni... Hiss tak kuasa la mak, baek mak lipat kain baju yang melambak2 cam bukit tuh. Oleh kerana mak terntengok masa jumaat lepas terus mak suka nak, tu yang mak layan....huhuhuhuhuhh...

Versus menampilkan 5 buah band generasi baru yang semua meletops yang akan beraksi dan bersaing sesama sendiri ( jangan korang gaduh2 sudah la). Apa yang perlu depa ni buat adalah memberikan tacing baru kepada lagu2 yang pernah hot giler pada zaman mak muda2 remaja dulu... Setiap minggu dorang akan diberikan tema yg berlainan dan pandai2 dan sukahati dorang nak gubah lagu tu jadi apapon (asalkan best okeh...tak best mak tak vote tau).

TV9 merupakan stesen  Tv yang mentargetkan audiens yang muda remaja (macam mak nih okeh) mengegorkan industri muzik  tempatan. 5 band yang hot ni  adalah 6sense, Black Parallax, Go Gerilla, Hujan dan Sofaz. Dorang semua kene berentap selama 8 minggu berturut2 ko. Versus menyediakan platform utk dorang ni   untuk tunjuk kreativiti masing2. 

Yang bestnyer kalau rancangan realiti lain kan ke ada penyingkiran tapi di Versus takde yer  nak oii. Thats why mak suka. The winners will be sellect (ceh cakap orang putih ko) dari permarkahan yang tertinggi yang dikumpul sepanjang musim dan juga Undian Sms. Juri rancangan ni adalah Jennifer Thompson dan Loque.



RAINING (HUJAN)
6SENSE
SOFAZ( LAJU2)
GO GERILA
BLACK N PARALLAX
     


NILAH Loque...korang tak kenal??? ada akak kiesah..hahahahha
Jennifer Thompson
ni hos rancangan ni :P
Dari apa yang mak tengok last week nyer episod pertama sangatlah best. Disebabkan semua band ni mak suka rasa cam nak vote semua. Tapi tak bleh la, abes kredit mak nanti nak oiii.(huhuhhuhuh). Last week nyer perfomance mak suka sangat2 ngan Black, Go Gerila N Hujan....memang terbaek...Terutama Hujan...lagu lamunan terhenti yang korang hasilkan sangat2 menyentuh perasaan ku......dah rasa cam hip hop pun ada...memang terbaek la....teruskan usaha....chayokkk....Mak siap anto undian lagi....hihihihihihii 10 undian untuk ko HUJAN...Hah malam sok buat yang terbaek lagi yer...


Tak tau cara nak HANTAR UNDIAN??? sONAng jer nak meh mak ajar ekk..OKEH...jangan lupa vote....majulah muzik untuk negara...yeahhh yeahhh...

ni untuk Black N Parallax
Ni untuk 6sense

This 4 Go gerila



this 4 HUJAN
NI UTK SOFAZ




2 comments:

QueeN TerataI said...

alamak.. mmg x tgk pun... ngeeee

SABARINA said...

mak layan jer .....sebab best....muahahhha...first week perfomance mantp....2nd week pun sama....HUJAN ur the best ler....

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts