CARIAN ANDA

Tuesday, May 22, 2012

FADHILAT PUASA BULAN REJAB

Hah, ni mak kongsikan bonus-bonus yang bakal kita dapat bila kita buat.... Anda buat anda dapat!!!
Seronok kan, bila lagi kita nak tambah-tambah amalan, sementara berkesempatan, sihat inilah masanya kita nak lebih-lebihkan amalan. Jangan yang sunat buat, yang wajib tak buat plak yer...

Seronok juga ramai-ramai kita buat puasa sunat ni jadi tak ler terasa sangat pun.

2 comments:

QueeN TerataI said...

selamat beramal... dalam setiap apa yg kita lakukan kenalah ikhlas... :)

SABARINA said...

keikhlasan tak dapat diluahkan atau dinilai dgn sesuatu, hanya Allah yang Maha mengetahui!! kenapa Allah letakkan sebesar2 pahala atas ganjaran sesuatu ibadah itu? Adakah untuk menarik perhatian hambanya untuk melakukan sesuatu ibadah? Walaupun besar mana ganjaran yg diberikan Allah untuk menarik minat hambanya untuk melakukan amalan masih ada lagi yang engkar, masih ramai yang mempersoalkannya. Begitu juga dengan dosa sebesar2 pahala tapi kita sanggup memilih dosa. Semoga kita sebagai hambanya dapat menghayati kebesaran dan ke Agungan Allah Yang Esa... Janji Allah adalah sesuatu yang Pasti....

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts