CARIAN ANDA

Friday, November 16, 2012

GOUTGout ni sebenarnya penyakit yang melibatkan sendi (bengkak sendi) yang disebabkan oleh 'Uric Crystal'. 'Uric Crystal' nilah yang merosakkan tisu2 disendi yg sgt menyakitkan. Gout terjadi apabila sistem badan kita gagal untuk menyingkirkan asid urik dalam tempoh tertentu. Gout disebabkan oleh pengumpulan urik asid yang tinggi dalam badan. Urik asid ini akan membentuk kristal yang tajam-tajam sepert
i jarum terutama sekali di sendi-sendi.

Makanan yang terbaik untuk pesakit gout ialah makanan
yang rendah nilai purines dan protein dari haiwan.

Purines ini akan menghasilkan urik asid.

Alhamdulillah Shake Herbalife sudah bantu ramai org yang ada masalah Gout...walaupun high protein tetapi sgt selamat bagi mereka yg ada masalah Gout

2 comments:

Emma said...

yea yea..setuju sangat, yang tak der gout pun elok amik Herbalife juga, mencegah adalah lebih baik dari merawat......uhhhhh i consume herbalife for more two years..will neve ever give up and i'm loving it....muahhh!

SABARINA said...

thank u emma sebab sharing. Memang mulanya memang rasa mahal. tapi bila dah cuba sendiri barula tau

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts