CARIAN ANDA

Tuesday, September 3, 2013

Raya 2013 berlalu sudah
Berlalu sudah Syawal 2013. Kali ni meriah sebab dah ada orang baru dalam famili kami. Iatu Nurul Jannah isteri kepada adik bongsu mak. Semua dah beristeri tinggal la lagi seorang adik no .3 yang masih bujang trang ting tong. Moga dipertemukan jodoh, bila tu hanya Allah saja yang tahu. Doakan saja yang terbaik. Disini antara gambar-gambar kandid kami sekeluarga yang beraya dirumah, sedara mara. 

Nak kata banyak berjalan raya pun idak la juga, sebab kekangan masa. Mujur sempat gak berpuasa sunat 6. Kalau nak diikutkan jempotan rumah kenduri memang banyak sampai tak terlayan.
Apatah lagi encik suami outstaton ke Bangkok ngikut kawannya cari barang bundle utk meniaga selama seminggu. So kat sana dah rehat2 kat umah je sepanjang beliau xde.

Kenangan raya 2013. Moga berjumpa lagi di ramadhan berikutnya.

My Big Family

1St Raya di rumah Wan Ucu. Bersama adik beradik, uwan n cik nor


ni 25ogos lari sekejap ke rantau panjang singgah open house reunion skrp n smrp...dah ramai yg dah balik
ni plak open house paklang morib di Kem El Ezhar
Sempat bergambor kat kete cun nih, kat area kondo rakyat pantai dalam


dok skodeng ketam

My Belated birhtday....abaikan kawan sekitarnya ...hahahaha
skodeng ketam
1st raya....heheheh aisey gambo botol susu sapa lak ni
my hero....BOBOIBOY kuasa 3
Ibuku sayang...
sempat berjamuan raya kat opis...

pagi raya dirumah birasku... with mak mertua tercinta tgh minumNo comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts