CARIAN ANDA

Tuesday, October 18, 2016

BERKEBUN PLAK HOBI BARU


 HEHEHE....tajuk kemain lagi kan. Lama x update blog ni sekali cite pasal hobi der.
  Pokok bendi yang sedang berbunga dan dah berbuah..eksaited xlama lg blh petik
 ni pon saja suka-suka nak tanam. dapat gak la daun bawang kan

 panjang umur pokok ati-ati ni..
 pokok cili api ni kemain lebat..tula tanam susah nak idop aku beli yg dah siap berbuah


 POkok roselle n pokok lemon. Nampak tak anak2 pokok yg kat dalam pasu  tu anak chia seed yg dah naik.
 Rosemaryku sayang..
Pokok keledek sayangku dengan pokok remayung. Semalam masa ngemas2 ada plak yg buang kulit pisang dlm tu. Abis naik siput dalam tu...ni kalau xde sayur ni la aku buat masak. Sedap daun keledek ni masak sup atau tumis belacan.

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts