CARIAN ANDA

Wednesday, March 16, 2011

TSUNAMI DI JEPUN





Subhannallah...lihatlah kebesaran Allah...Atau kamu masih tidak sedar??


Tsunami di Jepun Termaktub di dalam Al-Quran

1. Tarikh yg berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
2. so dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.
3. Jawapanya Jujuz ke 14 Quran.
4. Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Jujuz 14 Ayat Quran ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Jujuz 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke 4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".

2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Seedai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

so dlm 1432, 14 dh di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 || 32 so di pecahkan lagi 3|2 ,so now secret no adalah 3.

di ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21
so next 2+1 = 3
proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Seedai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30
so next 3+0 = 3.
*proved wilayah yang tuhan maksudkan dgn angka 3 adalah Wilayah Seedai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6

msa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15
so next 1+5 = 6
*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 14||32, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 1||4 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.
7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya
8. WauAllahhu Allam.

Di persilakan untuk share. bg mengingati kite kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.



Apa-apa pun sebagai umat akhir zaman dan  hamba Allah yang kerdil kita haruslah bersyukur dengan nikmat yang kita perolehi sekarang ini..nikmat dilahirkan di bumi Malaysia ini aman, damai, permai, jauh dari segala bencana alam buat masa ini panjatkan syukur yang tak terhingga padaNya...jadikan lah pedoman apa yang terjadi di Jepun itu sebagai satu tanda bahawa kejadian hari kiamat yang pasti datang itu pastinya lebih dasyat lagi. Sama-samalah kita memohon keampunan dari Nya atas segala dosa dan masih belum terlewat untuk memohon keampunan dariNya.





Masa blogwalking terjumpa posting menarik di blog beliau sila klik sini untuk baca details moga jadi iktibar buat saya sendiri dan semua yer...



Zon Selesa VS Istidraj.


Mungkinkah kerana negara kita Malaysia terletak di luar lingkaran pasifik, tiada gunung berapi, kita menyangka yang bencana-bencana seumpama itu tidak akan berlaku? 


Paling teruk yang kita kena, itu pun sekadar tempias tsunami dari Acheh tahun 2004. 


Nah. Allah mampu jadikan apa sahaja. Allah itu Maha Agung. Kita kena ingat kadang-kadang andai kita tidak diuji sebegitu rupa, mungkin Allah tengah menguji kita dengan cara lain. Allah nak tengok sejauh mana yang kita katakan,


"aku beriman kepada Allah dan Rasul."


Dan kadang-kadang Allah uji kita dengan cara yang lain. Sebagai contoh, A jarang solat, sangat liat nak tunaikan rukun Islam yang ketiga iaitu berpuasa, senang kata bab-bab islam ni A culas tapi kalau dalam study, dialah juaranya. Dialah nombor satunya. 


Mungkin dalam hati A terdetik, 'aku tak solat, aku tak puasa pun, dapat je top student.' Naa, inilah dia dipanggil istidraj. Allah uji dia dengan melekakan dia. Jangan sombong, jangan bongkak. Allah itu Maha Adil (=


copy dari :
http://halaqah.net/v10/index.php?topic=14721.0

2 comments:

mykhalis said...

memang kajian betul ke nie?subhanallah..semoga kita umat islam memperkukuhkan iman yangada..

ERYNAAKMA said...

nak kata kajian tu betul atau tidak cik kak tak berani nak cakap la ...cik kak cuma share jer maklumat yang cik kak dapat dari internet juga :)

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts