CARIAN ANDA

Tuesday, November 8, 2011

JANGAN MALAS


Animated Emoticons


sebenarnya dah lama cik kak tak update blog nih..rindu rasanya...biasalah ada2 masa memang kemalasankuEmoticons ditahap kritikal satu hapa pun malas nak buat. Padahal bukannyer susah pun, ada jer laptop ngan broadband tuh terletak ajer.Tu la dia kalau kat rumah memang malas la cik kak nak ngadap laptop pasal, nanti berebut2 ngan laki n anak . Sorang nak main game , sorang nak ngadap mudah.com(nak carik barang2 nak menuhkan umah) mak budak plak nengok jer le, malas nak campor tangan. Cik Kak kalau kat umah ni suka lepak tengok tv ngan famili...kalau boleh taknak de ganguan..sebab boleh feeling sorang2 ..terutama bile menonton cite2 kegemaran cik kak la...bukan per kekadang  laki cik kak dia sukatukar2 cenel lain...geram ler tgh dok kusyuk tengok dia dok alih2 cenel plak...ini boleh mendatangkan marah....Emoticons(kekekekek dalam ati la). eleh, Kekadang tu pon bukan dia nengok sangat pon tapi saja dok kacau tumpuan kiter...geram sungguh la...memang kekadang kecik ati gak tapi kalau dah malas nak layan cik kak terus masuk bilik gi tido ajer Crazy Emoticons..malas nak dah nak tgk tv tu...ngeh3...

Tapi skang ni la kalau kat opis, ada masa terluang2 tuh rajin gak Cik Kak geledah  blog2 lain nih...mana2 ada yang berkenan dihati tu baca n komen la jugak...tapi kekadang setakat window blogging saja....tula dia kalau penyakit Malas dah bermaharajalela payah gak....

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts