CARIAN ANDA

Friday, August 17, 2012

SURAU SPCE U8 TERBAEKKK

Salam, ada sesiapa pernah pergi Space U8 Bukit Jelutong Shah Alam.... ada sekali 8 ramadan lepas sempat singgah ke sini. Saja jalan-jalan. Boleh tahan juga tempatnya luas, tapi belum banyak kedai bukak lgi.

Yang paling best adalah suraunya. Masa singgah solat asar disini, mak jatuh cinta dengan deko dalam surau ni. HMmmm sangat2 nyaman n selesa. Alhamdulillah, kawasan yang luas, tenang dan khusyuk menunaikan solat. Jangan lupa singgah tau....










tepi2 tu adalah air terjun yang mengalir dari dinding2 ..nyaman ko... gambar kurang cantik...sowi ek

ni kalau si kippi masuk dah tentu dia leka main air



luas kan

ni tempat solek2 ...

laluan kat belah dalam

tempt berwuduk.....cantik sangat



surau tu lokasi kt dalam food court ni

view dari atas

kolam air

luas gile n tak ramai orng




3 comments:

Emma said...

ini adalah one of the green building sebb tu bangunan ni banyak menggunakan element green, air yg mengalir, pengudaraan danpencahayaan semlajadi serta pepohonan yang secara semula jadi dapat menyejukkan bangunan dan mengurankan penggnaan tenaga dlm bangunan. masa aku pi dulu ada dua tiga kedai ke buka. kat atas sekali tu ada bowling milik shalin tau, masa tu shalin ada dok layan anak dia makan kat cafe hardware tepi tu..

QueeN TerataI said...

lgpun bangunan ni kan dibiayai oleh bank Islam.. so surau mestilah terbaik... :)

SABARINA said...

emma, yerke aritu memng xsempat nak merayau lelama sebab ku sibuk dok guling2 dalm surau jer...memang best sangat la surau kt sini luas...
yer ke mokcik queen bank islam sponsor...huhuhhuh memng terbaekkk la...rasa cam nk tido sana jer...hahahha

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts