CARIAN ANDA

Thursday, September 20, 2012

DEMAM ADAM DAN HAWA


2 TIGA Menjak pas raya ni, kena demam plak. Bukan demam raya ke hapa tapi, demam cite Adam dan Hawa. Dulu mak dah pernah baca Novel ni  tak tersangka plak digarap menjadi drama bersiri. Memang terbaik la. Disebabkan dah pernah baca Novel bila tgk drama feeling pun dah terlebih-lebih. Umah mak manade astro ni, jadik sib bek ler ada yg download cite tu leh la kami tumpang nengok. 

Kalau korang tak nak kene demam ni jangan tengok tau...nanti meroyan nak tengok lagi ....huhuuhuuh




 Terlepas menonton episod 1 hahahha jangan risau meh ramai-ramai lepak sini. Nak tengok gi SINI tau !!

2 comments:

Emma said...

wah, terbaik lah! Aku yg ada astro pun tak tengok, tak terkejar masa nak nengok, hari ni lecture sampai 10mlm baru habes.. kat office you tube memang block..uwaaa...maka aku terselamat dari demam...yeah!

SABARINA said...

hahahaha youtube memang takde cite ni aku nengok kat dailymotion la weh..rugi la hang bayor memahai tak tgk....hahahaha ko save la masuk pendrive download dari astro kan ke boleh

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts