CARIAN ANDA

Monday, January 14, 2013

Terlupa


Hah amek ko, dah masuk seminggu bulan Januari dok jenuh terlupakan satu barang yang takde dalam rumah ni. Nak taug apo dio? Kalender kuda la. Habes semua kedai aku pergi satu kedai pun tak ngulorkan  kalender percuma. Masa beli baju sekolah, kasut sekolah, barang-barang sekolah pun takde satu kedai pun bagi. Lantas mak terlupakan kalnder kuda.


Kalender kuda boleh dikatakan salah satu aksesori penting kat rumah, kalau takde kalender kuda ibarat tak cukup meriah tahun  2013 ni ko.

So, misi mencari kalender free diteruskan. Setakat ni kalender-kalender bank tu tak bestlah tak cukup menepati citarasa kekalenderan yang mak nak, takde info cuti sekolah, tak cukup infi cuti umum( uihh penting ni).  Maklumlah anak-anak dah sekolah jadi inila pentingnya kalender kuda ni.

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts