CARIAN ANDA

Wednesday, April 17, 2013

Bancuh shake guna botol shaker

Penguin EmoticonsHai assalamualaikum semua, bertemu kita di arena perbloggan... heheheh betui ka ayat tu, anak-anak jangan ikut na, kang mengamuk cikgu BM korang naya aku.

Oke, arini mak nak kongsi sikit cara-cara nak bancuh shake herbalife atau Formula 1 orang-orang Herbalife dok sebut. Ramai yang kurang tahu macamana nak bancuh guna shaker atau botol pengoncang. Ada yang tanya, kak apsal berketol-ketol saye munye shake ni...huhuuhh tak sedap ler...
Maap la dik non oiii, mak lupa nak khabaq mai cara betoi nak goncang. Dulu mak pon kurang gemor sebenornya bancuh shake guna botol shaker, manjang berketol jer. HUHUHUHUU...Penguin Emoticonsheheheh jangan marah na.  Takper la kita belajar dari kesilapan. Malu bertanya sesat jalan, jadi kita belajar yer. 

Ok cecaranya, pastikan ada Shake Formula 1 herbalife tu ye, kalau idak ade pegilah dapatkan satu dari memana distributor yang berdekatan dengan anda. Bukan mahal no pon. Shake Herbalife ni magic tau, boleh  sarapan, makan tengahari atau makan malam.  Kalau kena cara penggunaan dan ikut cakap coach berat badan boleh turun. Hah, kan ke magic tu. Rugi tau kalau tak cuba.

Botol shaker plak ada 2 jenis. 1 ada besi bulat kat dalam tu  dan satu lagi takde besi. Yang mak guna ada besi bulat ni.

ni ler beg 'briefcase' saya penuh ngan segala makneka

okey ni nak uat shake strawberi + vanilla= nyum3

letak setengah je air dulu yer, jangan penuh2

masukkan 3 scoop

posing jap dari arah depanPenguin Emoticons

posing dari atas plakPenguin Emoticons

totop ketat-ketat...sebelum goncang kang tumpah plak

goncang hingga larut barang seminit dua

okey dah cun camni, tambah air sampai penuh tapi jangan la sampai melimpah plak yer

okey... posing sebelum diminum sampai abess

:) sedap sangat dah abes plak...

1 comment:

Emma Marinie said...

botol jenis ni brapa hengget ya...?

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts