CARIAN ANDA

Tuesday, July 9, 2013

RAMADHAN TIBA

Saling memaafkan di bulan Mulia ini. Mohon Ampun dan Maaf sebarang kesilapan. Lupakan semua sengketa yang beraja dihati, memaafkan dengan penuh kerelaan akan mendapat ketenangan dan kebahagiaan. Tidak ada yang rugi bahkan nikmat yang besar bakal kita kecapi. Sebagai anak, sebagai isteri, sebagai pekerja, sebagai ibu, sebagai rakan, sebagai hamba kita tidak terlepas dari melakukan kesilapan.

Moga diramadhan ini kita mengambil kesempatan melakukan amal ibadah, saling bermaafan, saling menguatkan ikatan silaturrahim, selagi ada kesempatan yang diberikan Ilahi. Entah sempat atau tidak kita bersama lagi di ramadhan akan datang. Hargai apa yang ada dan sama-sama memanfaatkannya. Terima kasih Ya Allah memberikan aku peluang lagi untuk bertemu dengan ramadhan kali ini.

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts