CARIAN ANDA

Wednesday, March 5, 2014

SENTAPakak MOOD SENTAP okeh.

Apsal sentap?
Mungkinkah saya hanya terbawa-bawa oleh perasaan sendiri. Maklumlah ibu mengandung kan ke sensitip. Kadang-kadang orang sekeliling ni taktaula apa motif bertanyakan sesuatu? 
Adamasa pertanyaan itu perlukah?? Tengok je tak bolehkah?

OOo dia pegi sini ke? OO skang dia buat ni ke? OOO macamtu ke? Dah tau diam-diam sudah. Lagi mau tanya. Aku ni nyusahkan kau ke buat macamni ?? Tak kacau kau pon kan. Biasalah nama pon manusia kalau x busy body memang tak sah. Kikiki...nasiblah nak buat camno. Sabor jela  iye. 

So kite ni haruslah beringat-ringat ye. Tak kisah la ngan sapa pon. Jiran ka, kawan ka, sedara mara ka. Sebelum nak tanya atau nyibuk tu pikir2 la dulu. Takut ado yang kocik ati. Peace yo!!
 No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts