CARIAN ANDA

Sunday, May 11, 2014

HAPPY BIRTHDAY 9YEARS

28 APRIL 2014 aritu genap dah hero sulungku 9tahun. Disebabkan mama dah makin taklarat hajat nak buat party besday xdptla ditunaikan. Maka malam tu kami anak beranak sambut kat rumah je.

Terkena plak hari isnin balik keje malam tu kene plak buat bsp kat klinik desa jam 8. Lepas balik dr klinik barulah gi ronda cari kek. Dan beli mekdi je. Ikot permintaan budak2.

Dah malam2 kan, tambah lg dgn keadaan yg dh xlarat penat semua. Ikutkan je la. Kalau nk ikutkan besday boy mcm2 permintaan nak. Lain kali je la sebab dh malam mama ngan ayah penat. Tunggula hari cuti bila2 nanti ajakla ayah ko.nengok wayang.

1mei2014 aritu cuti jadi dptlah ayah bawk korang gi nengok wayang. Nak sgy tgk spiderman 2. Mama tinggal umah malas nk folo.

3mei plak sambutan besday mak mentua.Happy besday nenek cuma makan besar ramai2 tu je lewat sehari. Xpelah kan janji ado. Celebrate besday nenek yg ke 70.

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts