CARIAN ANDA

Friday, May 2, 2014

Masuk Hospital

Bulan April lepas macam2 hal jadi. Dugaan betol mengandung kali ni. Kena plak demam denggi. Apalagi kene la masuk spital seminggu gak. Disebabkan demam dah beberapa hari dari hari jumaat. Badan mmg rasa semacam. Mmg tak larat kt umah xde selera makan asik tido je.
Ahadnye gi klinik halimah. Doktor suh gi cek darah esoknya kt pandamaran kalo demam lg.
Ahad tu mmg terasa dah xlarat. Tp dilaratkan jugak la. Siap muntah2 balik dr klinik. Esoknya dh ptg baru ke klinik utk ujian darah sbb malas nk pi pg2 org ramai. Bila buat ujian darah platlet dh 130. Dokto suh dtg repeat esok. Apalgi esok tgh dtg Repeat dah turun 80je. Kelamkabut doktor pompuan tu sbb tekanan darah pon dah rendah sgt 80/55 je. Dorang terus call ambulan utk anto hospital. Tak bg pi sdiri. Sbb dah emengency takot apa2 jadi lagi2 tengah pregnant.
Mmg xlarat sgt pon. Nak berjalan pon dah tak daya. Semua org angkat je. Naik kosi roda. Kesian anak2 n encik suami bila tgk mama n bini dh kene usung masuk ambulan.

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts