CARIAN ANDA

Friday, April 8, 2016

HOBI BARU

Sejak ada hobi baru ni seronok sangat. Boleh berkebun secara kecik-kecik. Hilang stress. Alhamdulillah. Ada la ruang utk bercucuk tanam. Macamana boleh terjebak dengan hobi ni? Rasa seronok tgk orang tanam sayur tu la pasal. Punca utama dari main game HAYDAY.
hahaha...terjebak terus nak berkebun betul2. Boleh gak isi masa dan sampai masa dapat la kutip hasil inshaallah. Tanaman yang dah berjaya ditanam kangkung, keledek, rosemary, pokok kari dan pokok lemon. Inshaallah otway ni nak try tanam serai, sayur remayung, kacang buncis, tomato, pudina plak. Doa-doakan moga menjadi hasil tanaman ni. 


1 comment:

Diana Rashid said...

dah lama tinggal..entah apa jadi kat kebun saya..dah 4 tahun kot tak jenguk..hehehe

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts