CARIAN ANDA

Friday, June 15, 2012

CUTI-CUTI MALAYSIA

syabeel paling seronok kippi pon sama..



Hoaohhohoohhohoyeeeh.....
Seronoknyer....Maklumlah gi cuti-cuti Malaysia ngan Family mau tak seronok......Sponsor lagik muahahahah...lagilah seronookk....(korang ada ke? muahahaha)isk3...



Ekceli ni la festime mak sampai kat Langkawi. Uiiii seronok giler ler.... Pegi plak naik Belon (sponsor lagik) best betul n nyampah betul. Sebab budak kecik sorang ni asik la mengamuk.

ayah bagi kata 2 kat kippi...jangan nakal2...dok diam2


Mujur dalam eroplen tu dia diam jer..... ahha bulehla  mak beristirehat sekejap. Ko dok dendiam ngan ayah ko yer. Memandangkan ni adalah festime budak2 ni naik eroplen...excited la dorang dalam masa sejam tuh...



BAJET.
Dah nama pun cecuti Malaysia kan. Sebenornya cuti ke Langkawi ni bukan lah disengajakan nak pergi tapi lebih kepada hal keluarga sebenarnya. Adik kepada Mak mentua den ni, dapat menantu orang Pulau Langkawi. Olehkerana nak menghantar pengantin perempuan, jadik kami semua DIPAKSA beramai-ramailah bercuti ke sana. Gitulah ceritenyer yer. Kalau nak ikotkan bajet, dari awal dah kompol bajet utk soping2 sakan. Tapi tulah dia setelah dicongak, tolak tambah bahagi semua, bajet terpaksala dikecilkan bagi mengelakkan terlebih soping yang bukan2. Huh, tak kosa la mak nak soping sakan2.... Kan abes duit pun sakan2.... Oh tidak.... Nehi2...

dia buat dah budak kippi ni


hah mak mentua den kepenatan dan kelaparan...


den pon sama lapor dah ni..huhuuhuhu

Ni bilik tido...bukan dapor


ni dapor yer....


ruang tamu yg luas

ada tv astro lagi hoyeee...


Kena pulak waktu cuti sekolah, apalagi memang la ramai makhluk Allah kat Langkawi ni hah. Pergi plak hari Rabu kan jadi sempatlah gi jalan-jalan ke merata tempat sebelum ke kenduri kawin pada hari sabtu tuh. Okeh...nanti sambung cite lagi...panjang nih...


2 comments:

Emma said...

waaaa..best best. memang best trip kali ni, sebab ramai, meriah kak kiah jalan jalan sana...heeeeeee

SABARINA said...

mau tak best....mak mentua belanja ...muhahahahh....best2.....

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts