CARIAN ANDA

Sunday, June 17, 2012

CUTI-CUTI MALAYSIA PART 2

Okeh...continue the stori......muahahahhaha
Aktiviti pada hari Kedua iaitu Khamis ialah pegi sarapan pagi dulu...yeah yeah..


Sambil menanti nenek bersiap2, meh layan posing2 dulu...


Lamanye tunggu Nenek ngan Nek Zah siap...huhuuuhhuh


Takpe2,,,kita layan game psp dulu...


Tengok tv dulu yer...


Yeah, mama ngan ayah epol posing dulu yer....Kontrol hensen n lawa semua...

Jap...jap ekkk...



Nenek dah sedia nak pegi, semua kene beratur elok-elok yer, sapa nakal-nakal kene tinggal.


Singgah makan sarapan dulu. Makan kenyang-kenyang jap lagi nak jalan-jalan.

Hmmmm dapnyer....


Senyum-senyum semua. Nenek ngan Nek Zah tak sabar nak gi soping sebenornya..









Sampai dah. Jom naik ni la mama....

Posing dulu yer....


Nak aik tuh oleh la mama....


Tak mau...!! Adik pegi la naik ajak ayah...Mama tunggu bawah jer erk...

Beli tiket dulu yer...


Dapat dah tiket...Kene beratur dulu yer...


Miniature. Nampak kecik cenonet jer kan3...


Makkk aiii.... Ramainya makhluk...huhuuuhuhuh beratur2..




Danish ngan Daddy cam dah boring jer nunggu...Lama no beraturnyer....Sabor ekk orang ramai ...


Ayah kippi dah tido dah...



Akhirnya....naik gak.....Senyum sokmo Daddy, Danish ngan Nuha...


Maklong, Ayah epol, Syabeel ngan Kippi... huhuhuuh....gayatnyer aku....


Haissshh, tak reti takut budak-budak ni hah...



Pandangan dari dalam kabel car ....canteknyer...uuuuu gayatnyer...


Dalam kete kabel mak berpeluh2 menikmati pandangan dari ketinggian nih...

Budak-budak ni, jakun dah nengok camni pon tak takot. Mak gak yg tak bergerak2 dari tempat duduk...


Ayah ngan daddy bergambo sesama..... Payah nak ngambik 2 beradik ni bergambo...camana anak bapaknyer pon sama....muke tak penah senyum...gambo pon sepesen jer...

huhuhuhuu,,,,, bila nak turun nih...


Daddy ni memang rajin melayan anak sedara ngan anaknya.... untung la ko Syabeel ayah dok pegang kippi ajer...


Ayah dok melayan kippi.... Pegang jangan tak pegang...

Hah tu stesen yang pertama kite singgah sini ajer...sana lalu jer dahler....



Kabornya Shah Rukh Khan pernah shooting pilem kat sini...Kalau tak silap cite Don 2....Huh dia siap bergoleng2 atas nih....Syabas mere beteh....



Ramai gak yang singgah tgk view kat sini, memang melotups la dia nyer pemandangan....Sangat indah... Waktu kami singgah cuaca cam mendung nak hujan. Jadik takot ujan kang kandas plak kat sini...Dah moh ler kiter gerak...




Kippi cuba melepaskan diri... Berbagai2 aksi dibuat tapi gagal....huhuhuhuhhuh


Apa tuh dik....tengokla ...

Dah2... macam2 aksi dia wat untuk lepaskan diri dari pelukan.... No no no....Tak muleh2....



Posing jangan tak posing....muahahhaahha

Moh mama kite balik, jap lagik ujan ...


Baru la nampak senyum laki aku ni hah....

 Yeahhhh yeahhhh......dapat dodok.....

Alah, nak turun la ayah...


Muke terpaksa bergambo, Syabeel ni payah nak amik gambo kekadang...

Last picture sebelum balik...






Alhamdulillah, selamat dah sampai kat bawah...

Dalam ni banyak kedai serbanika...hah kot nak nyoping silakan...



Makan jak ekkk...


Nenek n Nek Zah, mekasey la tunggu cucu semua...



Hah, sempat cuci mata jap....


Banyak gak aktiviti leh wt dalam ni termasuk naik motor, abseling ....larat ngan tak larat jer....uhuhuhuh



Mummy n Daddy santai2 jap nunggu anak2 makan eskerim




Adik layan nengok ikan jap ehhh


Dapnyer...makan eskrim waktu panas2...






Seterusnya lokasi ke 2 kami adalah ke Beras Terbakar...


Dalam tu la berasnya...saki baki yang ada....


Sekitar view kat area nih...

Nak soping??? Macam2 ado....





Petang tuh blik ke apartment dalam jam 5...budak2 nih sakan nak gi mandi kolam.... So petang n malam lepak kat rumah ajer....Penat oooo.... Sempat bawak Kippi main kat taman belakang apartment. Ada padang kecik....Atas tu pulak ada swimming pool





Nanti kita sambung part 3 plak ekkk......



4 comments:

Emma said...

aku dah mmginsap naik cable car tu.....gayatttttt

SABARINA said...

HUHUHU...mau tak insap..aku tak percaya bapaknyer pegi sorang2...nak taknak ikot jugak la...lenkali taknak naik dah..baek main abseling

QueeN TerataI said...

syoknyer.. org gak yg x dpt nek lg cable car ni.. byk kali pergi byk kali tu jugalah dia buat mentenance.. nyampah tau!

SABARINA said...

adeh2....maintenance ka?? lenkali naik la ek...memang la syok campor gayat2...keras jer aku dok tak beralih2..kabornya cable ccar di langkawi lagi tinggi dari genting punyer...memang tain macam...yang jambatan kat tgh2 tu plak ditutup kepada pengunjung sebab kerja2 pemulihan sedang dilakukan....

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts