CARIAN ANDA

Tuesday, June 26, 2012

ORANG UTAN PUN DIET

makan tido makan tido mana tak tembam mambamHah kalau manusia macam kite ni tak reti nak jaga kesihatan malula kita dengan orang utan yang sekor ni hah. Orang Utan ni mempunyai masalah berat badan yang berlebihan (obesiti la tuh). Tah apa la dimakan agaknyer yer sampai badan gemuk no. Nak kata makan nasi lemak setahu mak ler kan bukan ke Orang Utan ni makan vegeterian ajer...buah-buahan jer kan3....pun leh obesiti ko.

Apatah lagi kite yang segala makneka yang kita dok makan, mekdi ler, kepsi ler, pizze ler, rendang ayam, rendang daging  uiiii segala menu ler.(lapor plak pewot mak nih hah). 

Mak ingat nak suh Orang Utan amik Nutrisi gak ler. Buleh tak ? Muahahahaha.

Nak tau lagi cite pasal Orang Utan nih gi kat SINI ekkk....

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts