CARIAN ANDA

Tuesday, July 24, 2012

RAMADAN PERTAMA

Selamat Berpuasa Semua dan Salam Ramadhan yang penuh dgn keberkatan. Biasalahkan menjelang bulan puasa dh tentu ramai yng pulang berbuka puasa bersama keluarga tercinta. Tk terkecuali mak ni. Syukurlah rumah makmentua mak tu hanya sekangkang kera jer. 

Olehkerana, Bazar Ramadan dekat jer ngan umah, mak pun pergila menyoping beli makanan yg diorder oleh suami, anak, adik ipar n anak sedara. Maklomlah firstday ni memang sakan orang meniaga dan juga orang yang nak membeli.... huhuhuhhuh....parking kereta n parking motor semuanyer full.

Nasib baikla i jalan kaki jer....penat sikit jerler. Memang pelbagai aneka juadah yang tak terlarat nak tengok la, dari Nasi beriani, nasi arab, nasi ayam, nasi kerabu, sate, ayam percik, kuih muih, air perkhhh tak terlarat nak tengok korang tengok sendiri la ek...

Ni adalah lokasi Bazar Ramadan Simpang 4 di Kg. Sungai Udang Klang, memang happening la Bazar Ramadan kat sini. 
waduh2 nasi beriani, mesti sedap ni ptg ni kta terai


huh sayup2 dari jauh nengok la orang parking motor ikut suka

ayam bakor ke ni

ni nasi ayam berempah memang terbaek wokk my peberet

murtabak ni paling sedap kalau nak beli kene beratur la

otak-otak....zombie suka ni


ayam percik2...

nampak seksi betol ayam percik ni marbeles

air tebu yang menyegarkan...

cendol

sate

kebaboo

ehhh cik hamid ada la....peace...

air naga....mengancam sukma kalernya ko

ahah ayam masak merah kat sini sedap tau

ayam masak merah


nasi arab...

kuew tiaw kawah


ramai dah umat datang

parking motor full

hasil yang dibawa pulang... sekian tq

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts