CARIAN ANDA

Sunday, January 9, 2011

NAIK GAJI....


Selamat pagi semua...hahahaha dah jam 3 pagi tapi masih dok tercangak depan laptop ntah  apa2 aku carik... hahahahah cari duit la nak buat apa lagi kan...so gaji naik ntah bila kene wat keje sampingan yang buleh mendatangkan hasil. Internet ni skang macam2 ada yg elok atau yang tak leok pun ada jadi kita ni kene fikir secara rasional sebelum mengambil sebarang keputusan. Oklah entry ni sebenornya saja2 jer post pun bukan ada mende...maklumlah skang ni semua brg semakin mahal...kalau gi kedai makan huhuhuu boleh nangis kalau tengok makanan yg diorder tu sikit jer... manalah ada yang murah skang ni semuanya mahal tak caya gi kedai cek satu persatu harga barang...Taktaulah para peniaga yang haloba ni mengambil kesempatan di atas kenaikan harga petrol, gula dan barangan lain lagi.. itulah alasan paling boring kite dengar...apa nak buat terima jerlah...

No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts