CARIAN ANDA

Sunday, July 1, 2012

GO GO GREEN PROGRAMSebenornyer nak buat entry ni lama dah tapi disebabkan masalah teknikal terlupa plak nak masukkan. Ni bile ada kesempatan barula cite ni dipublishkan. Kualiti gambor pun kurang cantik sebab pakai hp biasa jer..Jadila kan2.

tolong tgk je ke?

Sempena Hari Program GO GO Green kat Taska budak-budak ni, pihak Taska mohon kerjasama ibubapa untuk membawa sepasu dua pokok bunga bagi mengindahkan lagi Taska nih.

rajin bapak budak ni

Olehkerana abes keje jam 5.30 apalagi mak terus bergegas ke Taska ler, sib bek la ayahnya dah sampai dulu menghulurkan keringat jadi takper ler mak lambat sikit.

posing bersama pokok masing2

Ramai gak ibubapa yang hadir untuk sama-sam melibatkan diri dalam aktiviti bersama anak-anak. Tahniah diucapkan kepada merek yang hadir. Barulah bestkan...
icha best prend kippi

Masing-masing sibuk nak tanam pokok dalam pasu dan nak siram pokok bunga.
Kippi plak segan silu nak siram pokok konon-konon. Maklumlah ramai sangat orang kot selalu tu teace2 jer ngan umi. Arini semua ada.
apa la ayah uat ni

Ada sorang parent bawak anak pokok Longan. Umi suh tanam kat kawasan tepi belakang dapur. Esok dah berbuah leh la kita ramai2 datang makan yer.

yeaaa kita plak
 Semua nak tolong tanam. Seronok dapat pegang tanah la tuh.
pokok2 cepat besar tau

 Lepas tanam pokok rasa lapar plak jom  kita makan plak.
lapar la Ni pokok GARUDA Kippi.


Taska Penyayang ni ada banyak juga aktiviti. Rajin ngan idak jer nak turut serta, tapi seeloknya join la kan, selain dapat beramah mesra di antara satu sama lain n saling kenal mengenal kita dpat juga bekerjasama mengindahkan, memberi idea kepada pihak Taska. Syabas kepada semua yang terlibat lenkali kita gotong royong lagi. 


No comments:

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts