CARIAN ANDA

Monday, April 11, 2011

Alkisah spiderman yang boring


"Mama, mama...oooo mama" ...

"Iye, nak apa?"

"Mana baju superman syabeel?"


"Ada. Mama dah lipat kat tempat baju syabeel la. Nak buat apa plak tu"

"Takde pun mama."


"Hah, jangansepah2 yer mintak tolong ayah carikan yer . mama dh susun cantik2 tu jangan pungah2 yer.."


"Yela mama ada ada… dah jumpa dah…(sambil tunjuk2 tayang depan mata)"


"Hah nak buat apa plak tuh??. Kan dah pakai baju ?"

"Nak bagi sepaideman pakai la mama"


"Ait…dia kan dah ada baju sendri wat per pakai kan."


"Dia nak jadi superman plak la mama dia taknak jadi sepaideman dah boring"


Pulak……macam-macam hal..

hensem tak saya

hensem kan

2 comments:

shark said...

hahaha
nk kne sama spiderman nie
tukar nama spenderman ler snang:)

ERYNAAKMA said...

huuuhhhu sib baik ler tukor baju jer...

SEKAPUR SIRIH

Artikel berkaitan keagamaan,kesihatan, perkahwinan dan lain-lain di blog ini hanya kompilasi artikel yang dititip daripada akhbar, majalah dan internet. Blog ini memaparkan artikel yang ditulis sendiri dan artikel yang bukan ditulis oleh pemilik blog adalah koleksi peribadi, ada yang sefahaman atau sebaliknya dan bersandarkan kandungan Al-Quran. Pun begitu, janganlah membaca artikel-artikel di blog ini untuk menyangkal atau menyalahkannya, atau mempercayainya jua, tetapi bacalah menurut tujuan sebenar mereka ditulis, iaitu hanya untuk dipertimbangkan pembaca sahaja.
Tidak perlu menulis atau bertindak untuk mengecam, menghina atau mengkhianati kerana perbuatan serupa itu hanya memudaratkan diri anda sendiri.Firman Allah SWT, "Sesungguhnya Kami mengetahui bahawa ia menyedihkan kamu, apa yang mereka mengatakan; namun begitu, bukanlah kamu yang mereka mendustakan, tetapi orang-orang yang zalim, ia adalah ayat-ayat Allah yang mereka menyangkal." (6:33)Pemilik blog bukanlah seorang pakar agama, pakar kesihatan mahupun pakar perkahwinan, justeru itu, pemilik blog tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan hal ehwal agama, kesihatan, psikologi perkahwinan atau kaunseling rumahtangga dan undang-undang secara mendalam. Pengunjung dinasihatkan supaya mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah / kemusykilan yang dihadapi.Kami sekadar berkongsi ilmu.

Mengamalkan apa yang disiarkan di blog ini tanpa merujuk kepada dalil daripada Al-Quran dan Al-Hadis yang semakna atau hampir semakna dengannya, bukanlah tindakan yang bijak. Yang baik datangnya daripada Allah SWT, yang buruk adalah kelemahan pemilik blog sendiri.
Terima kasih kerana berlapang dada membaca cebisan ilmu yang tidak seberapa di blog ini. Ilmu yang baik dikongsi bersama.

Popular Posts